Spanning rond Noord-Korea – Trump en Xi Jinping bellen vrijdagavond

Spanning rond Noord-Korea - Trump en Xi Jinping bellen vrijdagavond

Donald Trump heeft vrijdagavond een telefoongesprek met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping om de situatie met Noord-Korea te bespreken. Dat zei de Amerikaanse president vrijdag na afloop van een onderhoud met de Amerikaanse ambassadeur voor de Verenigde Naties en de minister van Buitenlandse Zaken. Volgens Trump liggen er voldoende opties op tafel om de problemen met Noord-Korea niet op de spits te drijven. “Er kunnen heel wat goede dingen gebeuren maar we kunnen ook een slechte manier hebben”, zei Trump. Op de vraag of de president daarmee oorlog bedoelt, zei Trump “Ik denk dat je het antwoord daarop wel weet”, weet CNN.
Toch hoopt Trump dat er een vreedzame oplossing uit de bus komt. “Niemand houdt meer van een vreedzame oplossing dan president Trump, dat kan ik je zeggen”, zei de president over zichzelf. Het probleem is dat het probleem eigenlijk al jaren geleden hadden moeten opgelost worden, aldus nog Trump. “We zullen zien wat er gebeurt.”
Na het overleg met Rex Tillerson, Nikki Haley in New Jersey, liet Trump ook vallen dat het goed mogelijk is dat er extra economische sancties worden genomen tegen het communistische regime in Pyongyang. Die maatregelen zullen “heel zwaar zijn, van een heel, heel hoog niveau” en “je kan waarschijnlijk zeggen zo zwaar als mogelijk”, zonder verder in detail te treden.

bron: Belga