Boom soleert naar ritzege en leiding in het algemeen klassement in BinckBank Tour

Boom soleert naar ritzege en leiding in het algemeen klassement in BinckBank Tour

De Nederlander Lars Boom (LottoNL-Jumbo) heeft de vijfde etappe in de BinckBank Tour (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 164,9 kilometer in en om Sittard-Geleen soleerde Boom naar de zege voor wereldkampioen Peter Sagan (BORA-hansgrohe) en Greg Van Avermaet (BMC). Boom neemt ook de leiderstrui over van de Zwitser Stefan Küng (BMC), die de koplopers in het slot moest laten rijden. Zeven vluchters kleurden het grootste gedeelte van de dag. Landgenoten Van Melsen (Wanty), Biermans (Katusha) en Allegaert (Sport Vlaanderen) kregen daarin het gezelschap van de Nederlander Reinders (Roompot), de Tsjech Vakoc (Quick-Step), de Australiër Hepburn (Orica) en de Litouwer Bagdonas (AG2R). Maximaal reed het zevental een voorsprong van 4:30 bij elkaar.

Op zo’n 40 km van de aankomst reed leider Küng lek, net na een offensief van onder meer Dumoulin en Vanmarcke. Zijn BMC-team reed het gat dicht, maar even later reed een nieuw groepje van een kleine renners weg. En opnieuw had Küng de boot gemist. Met Sagan, Wellens, Naesen, Bakelants, Vanmarcke, Stuyven, D. Van Poppel, Boom en de later aangesloten Van Avermaet, Greipel en Gilbert waren de toppers vooraan aanwezig. Boom probeerde het op iets meer dan een kilometer van de aankomst met een late uitval en hield stand.
Zaterdag wacht de renners in de BinckBank Tour een pittige etappe van 196,9 kilometer tussen Riemst en Houffalize. In de Ardennen zullen de klassementsrenners zich moeten tonen.

bron: Belga