Belgian Tornados treffen het niet bij loting

Belgian Tornados treffen het niet bij loting

De Belgian Tornados zullen een plaats in de finale van het WK niet cadeau krijgen. Ze nemen het zaterdagmiddag (13u01) in de tweede reeks van de 4×400 meter op tegen een kwartet toplanden: de Verenigde Staten, Botswana, Trinidad & Tobago en Groot-Brittannië. Ook Frankrijk valt niet te onderschatten. De top drie mag naar de finale, net als de twee snelste verliezende tijden van de twee reeksen. “Op Jamaica na is dit een finale”, reageert coach Jacques Borlée na de training op de loting, waarbij ook Japan en Brazilië in de tweede reeks terechtkwamen. “Het is een heel sterke reeks maar wij hebben vertrouwen.”

Goed nieuws was er van Kevin Borlée. De helft van de tweeling is hersteld van een buikvirus en kan dus als slotloper aantreden in een viertal dat verder bestaat uit starter Dylan Borlée, Jonathan Borlée en Robin Vanderbemden.
“Met Kevin ging het heel goed vanmorgen. Hij heeft een heel goede 100 meter kunnen afwerken. Met de andere leden van de ploeg ging het ook heel goed”, aldus Jacques Borlée. “Ons doel is in de top drie te eindigen en door te stoten. Wij hebben er vertrouwen in.”

bron: Belga