WK atletiek - Ismaël Debjani laat halve finale uit handen glippen door inschattingsfout

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ismaël Debjani is er donderdagavond op het WK atletiek in Londen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de 1.500 meter. De 26-jarige Belg was in de reeksen 61 honderdsten van een seconde te traag. "Ik dacht dat ik geen kans meer maakte en ben niet meer tot het uiterste gegaan. Ik ben een idioot", foeterde Debjani. De eerste zes van elke reeks plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finales. Daarnaast gingen nog zes ateten met de snelste verliezende tijden door. Voor een plaats in de finale moest Debjani sneller lopen dan de Keniaan Ronald Kwemoi, die na 3:43.10 over de streep kwam. Debjani liep in de derde en laatste, traditioneel ook de snelste reeks, en had zich als twaalfde kunnen plaatsen voor de halve finales.

"Ik had nog kracht in de benen, maar ik heb losgelaten omdat ik dacht dat het voorbij was. Ik ben op mijn doodse gemak over de streep gekomen. Ik had tot het uiterste moeten blijven gaan", reageerde Debjani. "Ik heb geprobeerd mijn plaats te behouden, maar er werd veel geduwd. Plots werd er versneld en had ik moeite met het tempo. Toen ik de aansluiting met het pak verloor, liet ik begaan. Ik heb er ook niet meer aan gedacht dat ik opgevist zou kunnen worden. Ik heb slecht geteld en dacht dat ik op de laatste plaats liep."

Naast de uitschakeling van Debjani strandde ook de olympische kampioen Rio Matthew Centrowitz in de reeksen. De 27-jarige Amerikaan, die al het hele seizoen op de sukkel is, kwam in de eerste reeks als laatste over de streep in 3:48.34.

.

bron: Belga