Weerbericht – Het blijft wisselvallig

Weerbericht - Het blijft wisselvallig

Het is vanmiddag meestal zwaarbewolkt of betrokken met regen en buien, plaatselijk intense buien met kans op onweer. Het blijft fris met maximaal 15 of 16 graden in de Ardennen en 18 tot 20 graden in het centrum en westen van het land. Dat meldt het KMI. Ook ’s avonds en het eerste deel van de nacht kan er nog vrij veel regen vallen. In het tweede deel van de nacht wordt het in de meeste streken tijdelijk wat droger. Minima van 10 graden in de Ardennen tot 15 graden aan zee. Morgen is het vooral in het oosten nog tijdelijk zwaarbewolkt met nog regen of buien. Ook elders in het land is er aanvankelijk nog kans op een buitje met in de namiddag wordt het daar droog met tijdelijk ook mooie opklaringen. Maxima rond 15 graden in de hoge Ardennen, van 19 tot 21 graden in het centrum en het westen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is het eerst nog droog met opklaringen maar vanaf het westen wordt het opnieuw zwaarbewolkt, gevolgd door regen. De minima schommelen tussen 8 of 9 graden in de Hoge Venen tot 14 graden aan de kust.

Zaterdag begint de dag zwaarbewolkt met regen of motregen. Later op de dag volgen er buien vanaf het westen. Aan de kust wordt het in namiddag overwegend droog. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in Hoog- België en ongeveer 20 graden in Vlaanderen. Zondag wordt het wisselend bewolkt en blijft het op een lokale bui na droog. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog-België en 20 graden in het centrum van het land. Er waait een overwegend zwakke wind uit westelijke of veranderlijke richtingen.

Maandag wordt zonnig, warm en droog weer verwacht met 25 graden. Dinsdag trekt al opnieuw een storing van west naar oost over het land met buien en kans op onweer. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en 28 graden in de Kempen. Het KMI waarschuwt nog voor CO-intoxicatie, en vraagt zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn en braakneigingen.

bron: Belga