Alexander D. naar onderzoeksrechter voor moord in Sint-Amandsberg

De verdachte van de drievoudige moord in Moere zal donderdagnamiddag voorgeleid worden bij de Brugse onderzoeksrechter voor de moord op een 39-jarige man uit Sint-Amandsberg. Alexander D. heeft die feiten al spontaan bekend, maar zal nu pas officieel in verdenking gesteld worden voor de moord. Op dinsdagavond 25 juli trok de 25-jarige man uit Varsenare naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.
Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd, wat Alexander D. blijkbaar niet zinde.
De Brugse onderzoeksrechter heeft de verdachte op 27 juli al aangehouden voor de drie moorden in Gistel. Tijdens een herverhoor bekende hij enkele dagen later de feiten. D. legde aan de Brugse speurders ook spontane verklaren af over de moord in Sint-Amandsberg. De Gentse raadkamer besliste vrij snel na die bekentenissen om dat dossier naar Brugge over te hevelen.
Donderdagnamiddag zal Alexander D. opnieuw voorgeleid worden bij de Brugse onderzoeksrechter. Ze zal hem verhoren en daarna in principe officieel in verdenking stellen en aanhouden voor de feiten in Sint-Amandsberg.

bron: Belga