Zo ziet een Japanse mascotte voor een darmspoeling eruit

Zo ziet een Japanse mascotte voor een darmspoeling eruit
Twitter / ichjikuseiyaku

Een Japans bedrijf dat toestellen voor een darmspoeling produceert, heeft zijn mascotte voorgesteld. Het figuurtje heeft de vorm van het lavementtoestel, maar beschikt ook over een zacht roos kleurtje en een guitige glimlach.

In Japan komt het wel vaker voor dat bedrijven hun producten of diensten promoten met een mascotte. Zo bestaan er leuke figuren van snacks, maar hebben ook banken of kranten zich verpersoonlijkt in een dier of en vormpje. Maar de laatste onthulling van Ichijiku Pharmaceutical Co. uit Tokio slaat alles.

“Het is een pinguïn”

Het bedrijf specialiseert zich in een specifiek soort pharmaceutische apparaten: toestellen om een darmspoeling uit te voeren. Kan-Chan, hun nieuwe mascotte, heeft niet toevallig de exacte vorm van het product. Zelfs de naam is er van afgeleid, want ‘kancho’ is Japans voor darmspoeling.

Zelf is het bedrijf zich van geen kwaad bewust. Kan-Chan zou geen verpersoonljiking zijn van een lavement maar een pinguïn en dat raar ding op haar hoofd is “een haaraccesoire”. Het is ook niet de eerste keer dat Ickijiku voor een opvallende mascotte kiest. Zo bracht het bedrijf eerder ook al het lavementtoestel voor kinderen tot leven.