Auto rijdt in op soldaten in Parijs: bestuurder opgepakt (UPDATE)

De auto die eerder op de dag inreed op een groep soldaten in een voorstad van Parijs, is onderschept. Dat melden eensluidende bronnen. De bestuurder werd opgepakt. Volgens BFMTV verliep die politie-actie, op een autosnelweg, “bewogen” en raakte de bestuurder zwaargewond door kogels. De bestuurder werd rond 13.30 uur opgepakt op de A16 tussen Boulogne-sur-Mer en Calais, ter hoogte van Marquise. De man, die met een zwarte BMW reed, werd geraakt door vijf kogels en zou er erg aan toe zijn. De man werd opgepakt door de BRI, de Brigade de Recherche et d’Intervention, van Rijsel en Rouen.

Er wordt nog nagegaan of de man, geboren in 1980, inderdaad de bestuurder is van de auto die woensdagochtend inreed op de militairen. Een gerechtelijke bron vermoedt alleszins van wel, “omdat hij in de auto zat en heeft geprobeerd te vluchten”.

Tijdens zijn vluchtpoging is de man ingereden op een of meerdere (politie)voertuigen. Volgens BFMTV maakte hij een beweging die kon wijzen op een wapen, en de politie opende daarop het vuur. De man, niet bekend bij de politie, werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Belga