Lemmy krijgt krokodillenfossiel naar zich genoemd

Lemmy krijgt krokodillenfossiel naar zich genoemd
AFP / Trustees of the NHM, London / M. Witton

Lemmy, de in 2015 overleden zanger van Motörhead, heeft postuum zijn naam geleend aan een resuachtig krokodillenfossiel. Het beest, dat door het leven zal gaan als Lemmysuchus, was ongeveer zes meter lang.

In 1909 werden een aantal fossielen opgegraven van voorvaders van de moderne krokodil. Recent ontdekte men dat verschillende daarvan bij een verkeerde soort werden ingedeeld. Tijdens de zoektocht voor een naam kwamen de onderzoekers bij de voormalige frontman van Motörhead uit, Lemmy.

Gemaakt om botten te breken

De Lemmysuchus, zoals het dier voortaan heet, was een van de wreedste en sterkste jagers die 145 miljoen jaar geleden de kusten rond het Verenigd Koninkrijk terroriseerden. Het beest meette rond de zes meter lang, had een hoofd van net meer dan een meter en lange, botte tanden die perfect dienst deden om botten en hoofden van schilpadden te breken.

Het was Michela Johnson die de verkeerde indeling ontdekte en uiteindelijk inspiratie haalde bij haar favoriete metalbasspeler. “We denken graag dat hij het glas zou heffen op de Lemmysuchus’, aldus de onderzoekster aan Sky News. “Ik ben vereerd dat ik de kans heb gekregen om de rockster om deze manier te vereeuwigen.”