STVV wil ook bij eventuele overname "entiteit van de club behouden"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eersteklasser Sint-Truiden beleeft momenteel woelige tijden. Niet alleen moet de club na het ontslag van Tintin Marquez na amper twee speeldagen in de Jupiler Pro League op zoek naar een nieuwe trainer, daarnaast wordt er ook gesproken over een eventuele overname van de club door het Japanse onlinebedrijf DMM. Enkele kranten berichtten dat de overname nakend zou zijn en dat het niet langer de vraag was of, maar wel wanneer DMM (Digital Media Mart) de club zou overnemen. Berichtgeving die de club al nuanceerde en die vandaag op Stayen verder werd verduidelijkt door CEO Philippe Bormans. "We bekijken momenteel de mogelijkheden die er zijn. Moest er een overname zijn, dan mag de entiteit van de club niet veranderen. Ik lees in de kranten dat iedereen zijn job zou verliezen, mezelf incluis. Dat klopt dus niet", aldus de Truiense clubmanager.

Als ze er hun eigen mensen niet kunnen plaatsen, stelt zich de vraag wat de drijfveer is van de Japanners om naar Sint-Truiden te komen. "DMM is een internetbedrijf dat heel snel heel groot geworden is. Ze zijn ambitieus en ook geïnteresseerd in Europees voetbal. Ze willen zien of zij hier iets kunnen betekenen, of zij in Europa succesvol kunnen zijn met een voetbalclub. Ze willen sportief iets bereiken, het is geen verhaal van winstbejag dat erachter zit."

DMM heeft al langer twintig procent van de STVV-aandelen in handen en is dus op termijn zeker een potentiële kandidaat-overnemer. De huidige hoofdaandeelhouders Roland Duchâtelet en zijn vrouw Marieke Höfte zien zichzelf immers eerder als een "tussenoplossing". "Ik ben er zeker van dat zij willen meewerken aan een goede oplossing", aldus Bormans. "Maar het zou niet verstandig zijn om de club te verkopen aan mensen die nieuw in het wereldje zijn en bijgevolg nog niet veel van voetbal kennen. Vervolgens hebben zij twintig procent van de aandelen gekocht om te kijken of ze er een draagvlak voor hebben in Japan. We werken hier al maanden achter de schermen aan, laat ons nu de tijd nemen om te kijken of het een goeie 'match' is. Momenteel weten we zelf nog niet of het een goed of slecht verhaal zou zijn."

bron: Belga