BinckBank Tour – Stefan Küng wil leiderstrui tot het einde behouden

BinckBank Tour - Stefan Küng wil leiderstrui tot het einde behouden

De 23-jarige Stefan Küng heeft zijn favorietenrol in de individuele tijdrit van de BinckBank Tour meer dan waargemaakt. De Zwitser dook met 10:58 als enige renner onder de 11 minuten. Wie laat aan zijn tijdrit begon in het Nederlandse Voorburg was eraan voor de moeite, want de felle regen maakte het parcours spekglad. Na zijn zege in de tijdrit telt Küng in de stand vier seconden voorsprong op Maciej Bodnar, eveneens tweede in de tijdrit. “Er zat heel wat tijd tussen mijn aankomst en die van Peter Sagan, ongeveer tweeënhalf uur. Dan pas wist ik zeker dat de dubbel, ritzege en algemeen klassement, binnen was”, liet Küng optekenen. “Ik doodde de tijd met uitrijden op de rollen en het lezen van een boek in de hot seat. Al was het in dit tentje nu ook weer niet zo warm, maar dat neem ik er graag bij.”

“Ik las een boek omdat ik niet voortdurend naar het scherm wou kijken. De tijden van de andere renners maakten me immers alsmaar nerveuzer”, vervolgde de renner van BMC. “Ik vreesde mannen als Tony Martin. Maar zij reden in de regen. Martin viel zelfs, ik hoop dat alles goed is met hem. En met Peter Sagan weet je nooit. Hij is een echte acrobaat op de fiets. In zo’n tijdrit ben je pas zeker van de zege als de tijden van alle renners gekend zijn.”

“Ik wist wel al dat ik een goede zaak zou doen in het algemeen klassement omdat ik Maciej Bodnar en Tom Dumoulin achter mij had gehouden. Maar winnen is toch iets speciaals. Ik ben nu ook leider in de stand. Natuurlijk wil ik die groene trui verdedigen tot het einde, maar dat wordt geen gemakkelijke opgave met de zware etappes op zaterdag en zondag”, besloot de kersverse leider.

bron: Belga