Ruim 45.000 festivalgangers op Dranouter Festival

De 44ste editie van Dranouter Festival wist 45.000 bezoekers naar de Westhoek te lokken. Dat ligt in lijn met de cijfers van vorig jaar, meldt de organisatie kort voor afsluiten zondagavond. Met nog enkele optredens te gaan blikt Dranouter Festival al terug op een meer dan geslaagde editie zonder grote incidenten. De ticketverkoop vooraf verliep gesmeerd en dat werd bevestigd met onder meer een nagenoeg uitverkochte zaterdag. Dat was er ook aan te zien, want enkele randpodia leken vaak te klein. Zo wist Brihang, die meer dan klaar is voor het hoofdpodium vrijdag, en Lenny en de Wespen zaterdag, de “Voute” tot de nok te vullen. “De Kerk en de Voute zijn echt volwaardige podia geworden, en waren bij momenten zelfs te klein. Overdag zie je dat er bijna evenveel volk is op de randpodia dan in de grote tent, al trekken de grote namen ’s avonds wel het meeste volk”, aldus Bavo Vanden Broeck, organisator en programmator van het festival. Vrijdag waren Het Zesde Metaal, dat een thuismatch speelde, en Doe Maar de grote publiekstrekkers. Zaterdag zorgden Warhaus en Bazart voor een vol terrein.
“De festivalformule anno 2017 met een combinatie van straffe concerten, verrassende randanimatie, leuke kinderprogrammatie en veelkleurige foodstands bleek een voltreffer voor jong en oud”, aldus de organisatie die het ruimere terrein, de inspanningen op vlak van duurzaamheid en het tiendaagse randfestival “Het Nieuwe Westen” nu al een positieve evaluatie hebben gegeven. “Het is een succeseditie geworden. De terugkaar naar de kern van Dranouter heeft de gemoedelijkheid in de hand gewerkt. Er is ook die sociale controle vanuit het dorp dat helpt. We zien dat het draagvlak bij de bevolking groot blijft. Excessen of problemen waren er niet, ook dankzij het perfecte festivalweer”, aldus Vanden Broeck, die zelf ook genoot van zijn festival. “We gaan niet voor die grote headliners, wel voor diversiteit en variatie”.
Gregory Porter en De Dolfijntjes, het geesteskind van Wim Opbrouck, mogen zondagavond onder een stralend zonnetje de 44ste editie van het festival afsluiten.

Bron: Belga