Antiterreuroperaties Sydney: vierde verdachte vrijgelaten

Antiterreuroperaties Sydney: vierde verdachte vrijgelaten
Antiterreuroperaties Sydney: vierde verdachte vrijgelaten

De laatste van vier verdachten die in het Australische Sydney een aanslag wilden plegen op een vliegtuig is zondag in beschuldiging gesteld voor wapenbezit en vervolgens vrijgelaten. Dat meldt de politie van Sydney. Eind juli arresteerde de politie vier mannen in Sydney voor het plannen van een aanslag. Ze zouden plannen hebben gehad om een internationale vlucht vanuit Sydney neer te halen met een zelfgemaakte bom. Tijdens de antiterreuroperaties vond de politie allerlei materiaal voor die plannen.
Twee mannen, de 49-jarige Khaled Khayat en de 32-jarige Mahmoud Khayat, zijn al in staat van beschuldiging geplaatst voor een terroristisch complot. De Australische justitie weigerde vrijdag hen onder borg vrij te laten. Een derde verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten.
De vierde verdachte, een 39-jarige man die door zijn advocaat geïdentificeerd werd als Khaled Merhi, is zondag onder voorwaarden vrijgelaten.
Na de grootschalige antiterreuroperatie verhoogde Australië eind juli de veiligheid op de luchthavens. Dat veroorzaakte extra hinder en vertragingen.

Bron: Belga