WK atletiek – Nafissatou Thiam “tevreden na hele goede eerste dag”

WK atletiek - Nafissatou Thiam "tevreden na hele goede eerste dag"

Nafissatou Thiam toonde zich zaterdag tevreden na haar eerste dag op de wereldkampioenschappen atletiek in Londen. Met 4.014 punten staat ze na vier proeven op de tweede plaats in de zevenkamp. “Het was een hele goede eerste dag. Ik heb geen fout gemaakt en mijn punten zijn goed.” “Mijn plaats na de eerste dag is niet belangrijk. Of ik nu eerste tweede, derde of vijfentwintigste ben, het maakt niet uit.” Thiam was ook tweede na de eerste dag op de Olympische Spelen in Rio (na Ennis-Hill) en in Götzis (na Johnson-Thompson) en zette daar op de tweede dag de wedstrijd naar haar hand.
“Zaterdag was het hordelopen goed, het kogelstoten ook en in het hoogspringen word ik steeds constanter. Die constante is belangrijk, belangrijker dan records. In de 200 meter ben ik op het einde goed teruggekomen. Dat heb ik beter aangepakt dan in Gotzis. Zondag wordt het verspringen belangrijk. Als ik aan 6m45 kom, zit het goed. Nu komt het erop aan wat te eten en goed te rusten.”
Hanne Maudens is met 3.550 punten 27e. Een verbetering van haar persoonlijk record (6.113) zit er wellicht niet in. “Maar ik ben nog jong en dit is een goede leerschool. Het was een zware dag. Het hordelopen en het hoogspringen waren niet slecht. Het kogelstoten en de 200 meter waren lastiger. Dat ging op training beter.”

.

bron: Belga