Weerbericht – Week begint zonnig en droog, nadien frisser en natter

Weerbericht - Week begint zonnig en droog

Vandaag blijft het wisselvallig met buien vanuit het westen. Morgen wordt het droger maar met nog veel bewolking en maandag blijft het droog en klimt het kwik naar 24 graden. Later op de week wordt het kouder en natter. Dat meldt het KMI. Vandaag trekt er regen van west naar oost over het land. Ook vanavond zijn er nog buien mogelijk, vooral in het noorden en het oosten van het land. De maxima schommelen rond 21 à 22 graden. In de Ardennen kan het vanavond afkoelen tot 8 graden.

Vannacht wordt het overal droog en zondag start ook zonnig. In de loop van zondag ontwikkelen er zich vooral in het binnenland stapelwolken. Op een plaatselijk spatje na blijft het waarschijnlijk droog. Het kwik gaat richting 22 of 23 graden.

Maandag wordt wellicht de mooiste dag van de week. Het blijft droog en het wordt vrij zonnig met hooguit enkele hoge wolkenvelden. Het kwik gaat boven de 20 graden en kan hier en daar de 25 graden bereiken.

Later op de week wordt het kouder en natter. Zo is een onweer dinsdag niet uitgesloten. Vanaf woensdag bepaalt een frisse en onstabiele zeelucht de weerkaarten. Het wordt zwaarbewolkt met kans op buien en het kwik komt dan nergens in het land nog boven de 20 graden. Ook donderdag blijft het zeer wisselvallig met vrij veel bewolking en af en toe regen of buien. De maxima gaan dan nergens nog boven de 18 graden.

Vrijdag zou dan wel opnieuw wat rustiger en geleidelijk droger worden met opklaringen vanaf het westen. De maxima zouden dan schommelen rond 20 graden. Zaterdag wordt het zachter, maar wat regen is niet uitgesloten.

bron: Belga