Vakantiefiles: piek voor vertrek bereikt, terugkeerfiles groeien nog aan

Vakantiefiles: piek voor vertrek bereikt

De piek van de vakantiefiles in Europa is deze middag bereikt en de verkeersproblemen stabiliseren zich voor het vertrek. Voor de terugkeer groeien de files nog wat aan. Vooral in de Rhonevallei tussen Lyon en Orange is het met 150 kilometer file nog volop aanschuiven. Dat meldt Touring. Deze tweede zwarte zaterdag in Frankrijk verliep een stuk drukker dan vorige week, vooral omdat er ook meer terugkeerfiles waren, zegt VAB. “Op het drukste moment om 12.43 uur stond er vandaag 857 kilometer file. Vorige week was dat nog slechts 610 kilometer.”

Het verkeer verloopt nog steeds zeer moeizaam in Zuidoost-Frankrijk. Vooral in de Rhônevallei en op de A9 richting Spanje maar ook op de as Orléans – Clermont Ferrand – Spanje.

Ook in het zuiden van Duitsland blijft het aanschuiven, zij het in kleinere files, op alle snelwegen richting Oostenrijk en Zwitserland. Voor de terugkeer zijn de problemen minder groot.

In Oostenrijk ondervindt het verkeer de meeste hinder op de A10/A11 Salzburg – Villach – Slovenië.
In Zwitserland verliest men 2 uur en 30 minuten aan de Gothardtunnel richting noorden. Voor het vertrek nemen de files daar af.

De files zullen in de loop van de namiddag langzaamaan afnemen. Wie nu vertrekt zal weinig verkeersproblemen kennen. Morgen wordt een gunstige dag voor het vertrek en voor de terugkeer: erg druk maar zonder veel vertragingen.

bron: Belga