Jupiler Pro League - Zulte Waregem wint tegen STVV zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen en pakt 6 op 6

Zulte Waregem heeft zaterdag op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen STVV werd het 2-0. Essevee behoudt het maximum van de punten. Zulte Waregem nam in zijn eerste thuiswedstrijd het commando meteen in handen, zonder evenwel grote kansen te produceren. STVV knokte zich in de wedstrijd, maar haalde wel opgelucht adem toen Peter Olayinka op slag van rust over een gapende doelmond kopte. De bezoekers kregen na de pauze meteen twee grote opdoffers te verwerken. Sterkhouder Cristian Ceballos moest met pijn aan de lies vervangen worden en verdediger Damien Dussaut werd in de 53e minuut met rood van het veld gestuurd. Zulte Waregem profiteerde vrijwel meteen van het nummerieke overtal. Michaël Heylen, overgekomen van RSC Anderlecht, kopte een voorzet van uitblinker Nill De Pauw in doel: 1-0 na 55 minuten. STVV werd van het kastje naar de muur gespeeld en moest de lijdensbeker tot de bodem ledigen. Een voorzet van Sander Coopman vloog tegen de arm van Jorge Teixeira, scheidsrechter Bram Van Driessche was onverbiddelijk en legde het leer op de stip. Invaller Aaron Leya Iseka (82.), nog een jeugdproduct van Anderlecht, zette de elfmeter keurig om. In de blessuretijd hield Louis Bostyn met een knappe redding de eerredder van de ingevallen Jordan Botaka uit zijn doel.

Zondag staan met AA Gent-Antwerp, Anderlecht-Oostende en Club Brugge-Eupen nog drie wedstrijden van de tweede speeldag op het menu.