Jupiler Pro League - Kortrijk boekt tegen Lokeren eerste zege, Waasland-Beveren en KV Mechelen delen de punten

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Kortrijk heeft zaterdagavond op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste zege van het seizoen geboekt. In het Guldensporenstadion had Veekaa genoeg aan een kopbaldoelpunt van Christophe Lepoint na 13 minuten. Met drie op zes nestelen de Kortrijkzanen zich mee in de subtop van het klassement, Lokeren is nog puntenloos en dreigt een lastig seizoen tegemoet te gaan.

In Waasland-Beveren tegen KV Mechelen kwam er geen winnaar uit de bus. De thuisploeg kwam op de Freethiel twee keer op voorsprong via de Japanner Ryota Morioka (33. en 46.), Mats Rits (35. en 75.) bracht de bezoekers evenveel keer langszij (2-2). Beide teams moesten ook op de openingsspeeldag vrede nemen met een gelijkspel en komen met twee op zes en nog zonder zege op de teller niet verder dan de middenmoot.

Vrijdag opende Standard de debatten op deze tweede speeldag met een 2-1 thuiszege tegen Racing Genk. Voor de Luikenaars was het de eerste zege van het seizoen en met vier punten nestelden ze zich vrijdagavond voorlopig aan de leiding van het klassement, een leidersplaats die zaterdag al werd overgenomen door Charleroi, dat het maximum wist te behouden na een 2-5 zege in een turbulente Henegouwse derby in en tegen Moeskroen.

Later op zaterdagavond staat er nog één wedstrijd op het programma, om 20u30 nemen Zulte Waregem en Sint-Truiden het tegen mekaar op. De Bekerwinnaar haalde op speeldag 1 verschroeiend uit bij Eupen (0-5), terwijl STVV al even knap titelkandidaat AA Gent versloeg (3-2). Zondagnamiddag (14u30) gaat promovendus Antwerp op bezoek bij AA Gent, een gewond dier na de desastreuze Europese uitschakeling van deze week in het Oostenrijkse Altach. Zondagavond (18u) staat KV Oostende, dat op zijn beurt door Olympique Marseille uit de voorrondes van de Europa League geknikkerd werd, voor de lastige verplaatsing naar landskampioen RSC Anderlecht. De tweede speeldag wordt zondagavond (20u) afgesloten met het duel tussen vicekampioen Club Brugge, dat de voorrondes van de Champions League zag eindigen in Istanboel, en Eupen.

bron: Belga