Idwer de la Parra wint eerste Poëziedebuutprijs Aan Zee

De Nederlander Idwer de la Parra is de eerste laureaat van de gloednieuwe Poëziedebuutprijs Aan Zee. Dat is een initiatief van het Poëziecentrum en deAuteurs, in samenwerking met Theater Aan Zee. Het theaterfestival is bezig aan zijn slotweekend. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt. In aanmerking kwamen alle Nederlandstalige debuten gepubliceerd bij reguliere uitgeverijen in 2016. Voor deze allereerste editie werden vierentwintig bundels ingezonden. “Blijkbaar zaten zowel debuterende dichters als hun uitgevers er op te wachten”, aldus de initiatiefnemers. “De jury kreeg een bundel in de bus van vijftien dichters en negen dichteressen, van prille twintiger tot zeventigplusser, uit Vlaanderen en Nederland”.

Idwer de la Parra ging uiteindelijk met de prijs lopen. De specialistenjury was het roerend eens dat zijn werk “Grond” de beste inzending was. “De gedichten en thema’s zijn onmodieus en vol ritmisch idioom met prachtige beeldspraak vanuit een bijzondere wereld”, oordeelde de jury die voorgezeten werd door Jan Lippens.

Festivaldichter Charlotte Van den Broeck kondigde de winnaar aan op Theater aan Zee tijdens Apéro Poezie, dat dagelijks een jonge dichter in de schijnwerpers zet. De la Parra krijgt 1.500 euro.

Bron: Belga