Jongeren gaan graag op reis met ouders, maar andersom…

Jongeren gaan graag op reis met ouders, maar andersom...
Foto Pexels

De tijd dat jongeren liever in hun uppie op een avontuurlijke vakantie vertrekken, lijkt voorbij. Uit een studie van Expedia blijkt dat ze de voorkeur geven aan een reis met hun ouders.

Het grote meerendeel van de Belgische tieners (63%) gaat naar eigen zeggen graag op vakantie met hun ouders. Opvallend genoeg geeft amper een ouder op drie aan dat hun kinderen hun favoriete reispartners zijn. Dat blijkt uit het onderzoek Importance of Family Travel.

Voor deze studie sloeg Expedia de handen in elkaar met onderzoeksbureau Northstar. Wereldwijd werden ruim 17.079 mensen uit 28 landen ondervraagd over familievakanties. In België werden 612 ouders en kinderen op de rooster gelegd.

Vakantie versus cadeaus

De onderzoekers ontdekten ook dat nagenoeg alle tieners (96%) liever op vakantie gaan met het gezin, dan een cadeau te krijgen. Acht kinderen op tien hebben ook het gevoel dat hun gezin hechter wordt als ze eropuit trekken.

Andersom staan ouders er niet om te springen om met hun kroost te gaan rondreizen. Bijna de helft (44%) vertrekt liever alleen met de partner. Ze hebben eventjes nood aan quality time en een break van hun kinderen, verantwoorden ze de keuze.