Carlos Barbero wint vierde rit in Ronde van Burgos, Mikel Landa blijft leider

Carlos Barbero wint vierde rit in Ronde van Burgos

Carlos Barbero (Movistar) heeft de vierde etappe in de 39e Ronde van Burgos (cat. 2.BC) gewonnen. De 26-jarige Spanjaard toonde zich na 147 kilometer van Bodegas Nabal naar Clunia in een sprint bergop sneller dan de Italiaan Gianni Moscon en de Fransman Julian Alaphilippe. Jonas Van Genechten sprintte drie seconden later naar de zevende plaats, Eliot Lietaer naar de negende. De 27-jarige Spanjaard Mikel Landa (Sky) behield zijn leiderstrui. In de stand heeft hij 27 seconden voor op David De La Cruz. Met Eric Mas als derde op 46 seconden is de top drie volledig Spaans.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg de vroege vlucht vorm. Benjamin King, Antoine Duchesne, Etienne van Empel en Marcos Jurado vormden geen bedreiging voor de leidersplaats van Landa en dus mocht het kwartet zijn gang gaan. Maximaal reden ze vier minuten bij elkaar. Op 30 kilometer van de aankomst was hun voorsprong onder de minuut gezakt. Het sein voor Remy Di Gregorio en Oscar Riesebeek om hun kans te wagen vanuit het peloton, maar al snel werden ze tot de orde geroepen. Van Empel probeerde het net voor de hergroepering nog even alleen, maar op 13 kilometer was de samensmelting een feit.

De voorbereiding op de sprint werd verstoord door Sergio Pardilla, die in de slotkilometer prpbeerde te verrassen. Alaphilippe sprong op zijn wiel en zette de sprint van ver aan, maar werd nog geremonteerd door Moscon en Barbero, die zijn tweede zege op vijf dagen tijd mocht vieren. Maandag won hij al het Circuito de Getxo (1.1).
Zaterdag staat de slotrit op het programma, een bergrit met aankomst op Lagunas de Neila. Vorig jaar ging de eindzege naar de Spanjaard Alberto Contador.

bron: Belga