Zes soldaten gedood bij aanslag van al-Qaida in Jemen

Zes soldaten van een pas opgerichte eenheid van de Verenigde Arabische Emiraten zijn woensdagavond in het zuiden van Jemen om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag van de jihadistische terreurgroep al-Qaida. Dat is meegedeeld door het Jemenitische leger. Een zelfmoordterrorist had vlak bij een legerpost in Rudum, in de zuidelijke provincie Shabwa, zijn voertuig tot ontploffing gebracht. Bij die aanval raakten ook verschillende soldaten gewond.
De soldaten maakten volgens een bron bij het Jemenitische leger deel uit van een “elite-eenheid” die de Verenigde Arabische Emiraten had samengesteld. De bedoeling van die eenheid zou zijn om de strijd aan te gaan tegen jihadistische groeperingen in Jemen.
De Emiraten maken deel van de coalitie die onder leiding van Saoedi-Arabië aanwezig is in Jemen om president Abed Rabbo Mansur Hadi te steunen in de strijd tegen sjiitische Houthi-rebellen. Die coalitie voert zonder VN-mandaat aanvallen uit op stellingen van de rebellen. De soennitische terreurgroepen al-Qaida en Islamitische Staat (IS) hebben van de chaos in Jemen gebruik gemaakt om hun positie te versterken in het zuiden van het land.

Bron: Belga