Specht baant zich bijna volledig weg door elektriciteitspaal

Specht baant zich bijna volledig weg door elektriciteitspaal
Twitter SNOPub

Het plaatsje Bothell in de Amerikaanse staat Washington kampt met een heel ijverige specht. De vogel had een elektriciteitspaal bijna volledig omgehakt voor hij ontdekt werd.

Het lijkt om een beeld uit de Looney Tunes-cartoons: een houten elektriciteitspaal die zichzelf nog slechts met enkele splinters rechthoudt, terwijl de rest is weggekapt door een specht. Maar het beeld is echt en heeft op Facebook heel wat reacties uitgelokt.

Het opmerkelijke tafereel werd door een inwoner van het plaatsje Bothell aan de lokale politie gemeld. Nog dezelfde middag werd de paal vervangen. Had de specht iets meer tijd gehad, dan hadden de gevolgen heel wat erger geweest.

“Mensen dachten dat het een bever was”

De woordvoerster van Snohomish PUB Julie Cunningham vertelde Edmonds Patch dat ze wel al eens eerder te maken hebben gehad met schade veroorzaakt door een specht. “Maar nog nooit zo erg. Er was zo grondig aan de paal geknaagd dat sommige mensen dachten dat een bever de dader was”, aldus Cunningham. De specht heeft ondertussen de bijnaam Timber gekregen.