Sluwe gevangenen gebruiken pindakaas om te ontsnappen

Sluwe gevangenen gebruiken pindakaas om te ontsnappen
Foto Pixabay

Elf gevangenen zijn dankzij een heel listig trucje ontsnapt uit een gevangenis in Alabama. Ze veranderden het cijfer van hun cel met pindakaas en misleidden zo een onervaren bewaker.

In Hollywoodfilms zijn de meeste uitbraken uit de cel het gevolg van een ingewikkeld plan of een meterslange tunnel, maar soms heb je niet meer nodig dat wat opgespaarde pindakaas. Vraag dat maar aan elf gevangenen uit een gevangenis in Alabama. Ze gebruikten het beleg om de bewakers beet te nemen.

Cijfers wisselen

Het elftal gebruikte de pindakaas om het cijfer boven een deur te veranderen in het cijfer van een andere deur die naar buiten leidde. Daarna vroegen ze aan een jonge bewaker die nog niet lang in dienst was, om de aangepaste deur te openen. De cipier opende zonder het te weten de uitgang naar de koer en de elf kozen het hazenpad.

De gevangenen gooiden hun oranje uniformen weg en gebruikte dekens om over de omheining met prikkeldraad te geraken. De originele ontsnappinspoging ging zondag door. Intussen zijn al tien gevangenen opnieuw gearresteerd. Van de laatste ontsnapte is nog geen spoor teruggevonden.

“Zo gek als een vos”

James Underwood, sheriff van Walker County, was een beetje onder de indruk van de creativiteit van de gevangenen. “Het klinkt gek, maar die mensen zijn zo gek als een vos”, gaf hij toe aan ABC News. “Ze bedenken heel de tijd manieren om ons te belazeren. Ze hebben misbruik gemaakt van een jongeman die er nog niet zo lang werkte en 150 gevangen moest monitoren.”