Aangename dag met zon en wolken

Aangename dag met zon en wolken

Vandaag wordt een aangename dag waarin zon en wolken elkaar afwisselen. Tegen het eind van de namiddag neemt de bewolking in het zuidoosten van het land toe en is daar een plaatselijke bui mogelijk. Elders verloopt de dag droog. De maxima liggen tussen 20 graden in de Ardennen en 26 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht neemt de bewolking in het zuidoosten verder toe tot meestal zwaarbewolkt. Elders is het wisselend bewolkt. In de zuidelijke landshelft vallen er regelmatig buien, soms met onweer. Het uiterste zuiden bevindt zich in een warmere luchtmassa, met daar minima rond 16 graden. Elders liggen de minima tussen 13 graden in het noorden en 15 graden elders.

Morgen sleept een regen- en buienzone over het oosten en zuidoosten van het land. In deze streken wordt het veelal zwaarbewolkt met soms regen en eventueel onweerachtige buien. Elders is het wisselend bewolkt. Hoe meer naar het noordwesten, hoe kleiner de kans op neerslag. Aan de kust verschijnen er in de namiddag brede opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden.

In de nacht naar woensdag verdwijnen de laatste buien in het oosten van het land en wordt het overal droog. In het zuidoosten kan er lage bewolking hangen. Elders zijn er brede opklaringen. Minima tussen 11 en 15 graden.

Woensdag zijn er in de ochtend eerst nog enkele buien mogelijk in het oosten. Daarna wordt het overal droog weer met een afwisseling van enkele opklaringen en soms veel (middelhoge en hoge) bewolking. Op het eind van de dag nadert een front de kust en kunnen er voor het front uit plaatselijk enkele buitjes vallen. De maxima liggen tussen 21 en 15 graden.

Donderdag zijn er aanvankelijk nog enkele buien mogelijk, maar geleidelijk doven de buien uit. In de namiddag mogen we mooie opklaringen verwachten in het westen, terwijl de buienneiging nog blijft bestaan in het oosten. De maxima liggen rond 23 graden in het centrum. Er staat een goed voelbare wind, met rukwinden mogelijk tot 50 of 60 km/ u.

Van vrijdag tot en met maandag blijft het weer lichtjes wisselvallig. We mogen een wisselende bewolking verwachten met hier en daar nog soms enkele buitjes. De maxima liggen rond 22 graden in het centrum.

bron: Belga