WK zwemmen – Ook Amerikaanse mannen pakken goud op 4×100 meter wisselslag, Dressel evenaart Phelps

WK zwemmen - Ook Amerikaanse mannen pakken goud op 4x100 meter wisselslag

De Verenigde Staten hebben zondag het WK zwemmen in Boedapest afgesloten met een gouden medaille op de 4×100 meter wisselslag. De Amerikaanse zwemrevelatie Caelab Dressel, die de vrije slag voor zijn rekening nam, veroverde zo zijn zevende gouden plak op dit WK en evenaart daarmee het record van zijn landgenoot Michael Phelps. De Amerikaanse aflossingsploeg tikte aan in 3:27.91 en hield Groot-Brittannië (3:28.95) en Rusland (3:29.76) achter zich. Dankzij een ongelooflijk sterke prestatie van schoolslagzwemmer Adam Peaty (56.91) leken de Britten op weg naar een stunt, maar Caeleb Dressel en Nathan Adrian zetten de puntjes op de i.
Voor Dressel is het zijn zevende gouden medaille op dit WK, waardoor hij even goed doet als zijn landgenoot Michael Phelps. De Amerikaanse zwemlegende kwam in 2007 in Melbourne in actie op zeven verschillende nummers en won ze allemaal.
De twintigjarige Dressel won eerder individueel goud op de 50 en 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag. Met de Verenigde Staten voegde hij daar op de 4×100 meter vrije slag en wisselslag voor mannenteams en de 4×100 meter vrije slag en wisselslag voor gemengde landenteams nog vier wereldtitels aan toe.

.

bron: Belga