Wisselvallig weer houdt aan

Wisselvallig weer houdt aan

Zaterdag is er in de noordwestelijke helft van het land veel bewolking en soms ook wat regen of een bui. Elders is het meestal droog met opklaringen. In de Ardennen is er zaterdagavond een kleine kans op (onweers)buien. De maxima gaan van 20 graden aan zee tot 25 graden in het uiterste zuiden van het land. Dat meldt het KMI. Zaterdagavond wordt het, op een lokale bui in Hoog-België na, op de meeste plaatsen wisselend bewolkt en droog. In het uiterste westen en noordwesten van het land blijft een storing zorgen voor meer bewolking en perioden met lichte regen of buien, maar in de loop van de nacht kan het ook daar tijdelijk droger worden. Op het einde van de nacht neemt de kans op regen aan de kust opnieuw toe. Het wordt een zachte nacht, met minima tussen 16 en 20 graden.

Zondag trekt een zone met regen en (soms onweerachtige) buien langzaam van het westen naar het oosten over het land. Na de passage van deze storing krijgen we vanaf de kust droog weer met meer opklaringen. In het uiterste oosten kan het droog blijven tot de avond. We verwachten maxima tussen 20 graden aan de kust en 25 graden in Belgisch Lotharingen. Er staat een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuidwestelijke richtingen, met rukwinden tot 50 à 60 km per uur. Zondagnacht is er eerst nog kans op wat neerslag in het oosten van het land. Later wordt het overal droog en wisselend bewolkt. De minima bedragen tussen 11 en 15 graden.

Begin volgende week is er vooral in het zuidoosten kans op neerslag. Het blijft vrij zacht met temperaturen tot 22 à 24 graden.

bron: Belga