Optreden Boef op Sfinks Mixed voortijdig stopgezet door mensenmassa

Op het vierdaagse familiefestival Sfinks Mixed in Boechout is zaterdagmiddag een optreden van de Nederlandse rapper Boef vroegtijdig stopgezet. Er was een massa mensen met ook erg jonge kinderen opgedaagd. Een aantal tieners viel flauw. Volgens de organisatie werd de situatie te gevaarlijk. Dat is vernomen bij de organisatie. Sofiane Boussaadia, beter gekend als Boef, stond om 17.00 uur gepland in de grote festivaltent op Sfinks. “Dat optreden is gewoon gestart, maar er stond enorm veel volk voor het podium, ook kinderen jonger dan tien”, zegt organisator Patrick De Groote. “Door de druk, door de opwinding vonden wij het onveilig worden en daarom is samen met Boef beslist om zowat tien minuten voor het einde de show stop te zetten.” Het optreden zou toen zo’n half uur zijn bezig geweest.
“Zowel voor ons als voor Boef was het een verrassing dat er zo veel jonge kinderen waren. Er staan crash barriers (om publieksdruk tegen te gaan, red.) maar als er daar op en neer wordt gesprongen naast jonge kinderen, dan is dat niet oké. Ik ben blij dat we het hebben kunnen stopzetten en naar volgend jaar gaan we bekijken hoe we dit kunnen aanpakken.”
Volgens De Groote zijn er drie tienermeisjes flauwgevallen in het publiek, waarna ze zijn verzorgd door het Rode Kruis.
Het festival, dat voor de rest gewoon voortgezet wordt, begon donderdag en duurt nog tot zondagavond. Traditioneel wordt er naast populaire artiesten uit de eigen streek ook heel wat wereldmuziek geprogrammeerd, evenals specifieke shows en animatie voor kinderen.

bron: Belga