Jupiler Pro League - Genk verslikt zich in sterk Waasland-Beveren, Zulte Waregem vlot voorbij Eupen

Philippe Clément heeft zaterdagavond bij zijn debuut als coach voor een kleine stunt gezorgd. Waasland-Beveren veroverde op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League een punt op het veld van KRC Genk. Het werd 3-3 aan de Luminus Arena. Zulte Waregem opende zijn seizoen met een vlotte 0-5 overwinning in Eupen. KRC Genk sprak voor de start van de nieuwe jaargang in de Jupiler Pro League de ambitie uit om de top drie te halen. Tegen Waasland-Beveren startten de troepen van Albert Stuivenberg echter slordig. Waasland-Beveren speelde vrank en vrij en kwam op slag van rust verdiend op voorsprong. Recordtransfer Ryota Morioka bediende Olivier Myny, die de score opende. Meteen na de rust verdubbelde Zinho Gano (47.) de voorspong. Genk maakte voor eigen publiek een makke indruk, maar schoot na het uur plots wakker. José Naranjop (69.) scoorde de aansluitingstreffer, Mbwana Samatta (80.) en Siebe Schrijvers (82.) bogen de achterstand volledig om. Toch kreeg de thuisploeg in de blessuretijd nog het deksel op de neus. Ibrahima Seck stuurde Gano diep en die verschalkte de jonge doelman Nordin Jackers voor zijn tweede van de avond.

Zulte Waregem liet geen spaander heel van KAS Eupen. Essevee zette de 0-5 forfaitscore op het scorebord. Davy De fauw (34. en 59.), nieuwkomer Ivan Saponjic (55. en 65.) en Sander Coopman (87.) namen de doelpunten voor hun rekening. De partij in de Oostkantons werd voor het eerst in de competitie van de Video Assistant Referee (VAR) voorzien, maar de videoref moest niet geraadpleegd worden.

Eerder op zaterdag ging Club Brugge met 0-4 winnen op het veld van Sporting Lokeren.