Antiterreuroperaties in Sydney

Antiterreuroperaties in Sydney

In vier wijken van de Australische stad Sydney heeft de politie vandaag antiterreuroperaties doorgevoerd, zo heeft de Australische premier Malcom Turnbull bekendgemaakt. Vier mensen zijn opgepakt. Volgens de Australische federale politie waren er raids in de wijken Surry Hills, Lakemba, Wiley Park en Punchbowl. Dit gebeurde volgens de Daily Telegraph in het kader van een “lopend onderzoek”.

De operaties zijn bedoeld voor het “verstoren en verhinderen van terreuraanvallen in Australië”, zei de conservatieve premier Malcolm Turnbull, die eraan toevoegde van “dichtbij te zijn geïnformeerd”.

Australische media meldden dat een veertigtal speciale agenten een woning in de centrale wijk Surry Hills zijn binnengevallen. Ontmijners hebben er een verdacht tuig gevonden.

Volgens de krant Sydney Morning Herald waren de raids niet gepland maar een snel antwoord op informatie die de politie had ontvangen.

Canberra is beducht voor de terugkeer op Australische bodem van strijders die zich in het Midden-Oosten bij terreurgroep Islamitische Staat hadden gevoegd.

bron: Belga