Trump vervangt Reince Priebus door generaal John Kelly als nieuwe stafchef Witte Huis

Trump vervangt Reince Priebus door generaal John Kelly als nieuwe stafchef Witte Huis

De Amerikaanse president Donald Trump heeft generaal John Kelly aangesteld als nieuwe stafchef van het Witte Huis. Reince Priebus wordt zo aan de kant geschoven. Het is de president zelf die de persooneelswijziging vrijdag heeft bekendgemaakt op Twitter. Reince Priebus was sinds het begin van het presidentschap van Trump zijn kabinetschef. Maar sinds de aanstelling van Anthony Scaramucci als nieuwe communicatiedirecteur in het Witte Huis vorige week kwam zijn positie meer en meer onder druk.
Scaramucci verdacht Priebus ervan bepaalde informatie uit de entourage van Trump te lekken naar de pers en ging zelfs zo ver door hem donderdag nog af te schilderen als een “verdomde, paranoïde schizofreen”.
Dat blijkt dus nu ook de druppel zijn geweest voor Priebus. “Ik ben blij jullie mee te delen dat ik net generaal/minister John F Kelly heb benoemd tot stafchef van het Witte Huis. Hij is een geweldige Amerikaan en een geweldige leider”, twitterde de president vrijdag.
De 57-jarige Kelly is een gepensioneerde generaal die minister van Binnenlandse Zaken was onder Trump, “een echte ster binnen mijn administratie”, aldus de president. Kelly staat vooral gekend om zijn harde positie ten opzichte van grensbewaking.

bron: Belga