“De economische resultaten zullen er liggen”

De economische resultaten zullen er liggen

“De economische resultaten moeten, en ik durf zelfs zeggen zullen er liggen.” Dat zei de nieuwe Waalse minister-president Willy Borsus (MR) in zijn eerste toespraak voor het Waals parlement. Borsus legde vandaag de eed af bij de koning. “Wallonië verdient een gedurfde politiek”, opende Borus zijn verklaring. De regering heeft niet veel tijd meer voor de komende verkiezingen, maar dat mag volgens hem geen belemmering zijn. “Wil je weten wie je bent? Verlies niet te veel tijd met het je af te vragen. Doe het en de actie zal je vormen”, zei hij in navolging van de Amerikaanse president Thomas Jefferson.

De Waalse regering wil, zoals bekend, de nadruk leggen op werk en jongeren en zal volgens Borsus het beleid van de federale regering aanvullen waar mogelijk. Met een werkloosheid die dubbel zo hoog ligt als in Vlaanderen en met één Waal op de vijf onder de armoedegrens is de uitdaging groot. Borsus belooft een “authentiek sociale” politiek.

De nieuwe minister-president wil naar eigen zeggen graag samenwerken met de oppositie. “Ik hoop dat we op bepaalde gebieden overeenstemming kunnen bereiken, om Wallonië te hervormen zoals het dat verdient.”

Na de verklaring volgt een debat, dat zal eindigen met de vertrouwensstemming.

bron: Belga