Drie geweigerde bezoekers mogen alsnog naar Tomorrowland

BELGA PHOTO KOEN BLANCKAERT

De drie mensen die na een politiescreening niet naar Tomorrowland mochten gaan, zijn toch welkom. Dat heeft de rechter beslist.

Het drietal mag zich aanbieden bij de ingang van het festival, maar moet daar een nieuwe politiecontrole ondergaan. De politie kan dan de nodige veiligheidsmaatregelen nemen. Dat heeft de Brusselse kortgedingrechter gisteren beslist. De Brusselse kortgedingrechter vond het disproportioneel dat de drie geweigerd werden zonder dat ze de reden voor die weigering te horen kregen.

De organisatoren geven gehoor aan die beslissing. «In de eerste plaats hebben we de overheid opgevolgd om die mensen te blokkeren. Nu krijgen we de melding dat we hen moeten deblokkeren. Dat wordt dan ook gedaan. We gaan de toegang niet ontzeggen als zij een bandje hebben», benadrukt woordvoerster Debby Wilmsen.

Redenen

De geweigerden weten nog altijd niet waarom ze niet mochten gaan. Dat weet zelfs de kortgedingrechter niet. De vraag of ze die redenen mogen kennen, zal later nog behandeld worden. In totaal kregen 37 mensen die tickets gekocht hadden voor Tomorrowland te horen dat ze niet zouden mogen gaan. In twee gevallen werd het negatieve advies naderhand opgeheven, maar voor de anderen was dat niet het geval.

Vandaag start in Boom het tweede weekend van het dancefestival. Dit weekend treden onder meer Dimitri Vegas & Like Mike, Armin van Buuren, Afrojack, Martin Garrix en David Guetta op.