Zeker 26 Afghaanse soldaten omgebracht bij aanval van taliban

Zeker 26 Afghaanse soldaten omgebracht bij aanval van taliban
Zeker 26 Afghaanse soldaten omgebracht bij aanval van taliban

De taliban hebben gisterenavond een legerbasis nabij de stad Kandahar, in het zuiden van Afghanistan, aangevallen. Daarbij zijn zeker 26 soldaten omgekomen en 13 gewonden gevallen. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt. Verschillende media maken, op basis van anonieme bronnen, gewag van zeker 40 doden. “De terroristen hebben vorige nacht het kamp in Karzali aangevallen”, aldus Defensiewoordvoeder Dawlat Waziri vandaag. “De soldaten hebben zich moedig verzet en meer dan 80 terroristen gedood.”

Volgens een lokale bron heeft de aanval verschillende uren geduurd, van 22 uur tot 3 uur vanochtend. De taliban hebben de aanval via Twitter opgeëist. Bij de aanval vielen volgens de terreurgroepering 74 doden.

Een buurtbewoner meldt aan AFP dat honderden talibanstrijders zijn aangekomen, met een dertigtal voertuigen, en de basis op verschillende plaatsen hebben aangevallen. Nog volgens de buurtbewoners werd er versterking vanuit de lucht gestuurd. Een bron bij een ziekenhuis in Kandahar meldde dat “zeker 25 gewonde soldaten overgebracht werden naar het ziekenhuis van de stad”.

Bij de laatste grote aanval van de taliban tegen een militaire basis, op 21 april nabij het noordelijke Mazar-i-Sharif, vielen officieel 135 doden.

Bron: Belga