Trump doet ultieme oproep aan Senaat om komaf te maken met Obamacare

Trump doet ultieme oproep aan Senaat om komaf te maken met Obamacare

De Amerikaanse president Donald Trump deed maandag in een televisietoespraak een ultieme oproep aan Amerikaanse Senaat om actie te ondernemen tegen Obamacare. Dinsdag zal de Senaat naar verwachting stemmen over de vraag of de debatten over de afschaffing ervan geopend moeten worden. Voor zijn toespraak vanuit het Witte Huis liet Trump zich omringen met families die volgens hem slachtoffer waren van het gezondheidszorgsysteem van zijn voorganger Barack Obama. “De vraag voor elke senator, Democraat en Republikein, is of zij de kant zullen kiezen van de ontwerpers van Obamacare, die zo vernietigend zijn geweest voor voor ons land, of de kant van de vergeten slachtoffers”, aldus Trump.
Hij zei dat Obamacare “al zeventien jaar schade aanricht in de levens van onschuldige, hardwerkende Amerikanen”. Een verspreking, aangezien Obamacare pas zeven jaar bestaat.
Hoe dan ook is de afschaffing ervan enorm belangrijk voor Trump, aangezien die belofte centraal stond in zijn verkiezingscampagne. Zijn voorstellen voor een nieuwe zorgwet konden tot nu toe echter op te weinig steun rekenen binnen zijn eigen partij, hoewel die Obama’s zorgwet al jaren bestrijdt.

bron: Belga