Belgen in het buitenland - Manchester United verslaat Real Madrid na knotsgekke strafschoppenreeks

Manchester United heeft een prestigieus oefenduel tegen Real Madrid gewonnen na een memorabele strafschoppenreeks. Na de reguliere speeltijd hielden beide topteams elkaar in evenwicht. Lingard had ManU net voor de rust op voorsprong gebracht in het Levi's Stadium in het Californische Santa Clara, waar ruim 65.000 toeschouwers de match bijwoonden. In de 69e minuut maakte Casemiro vanop de stip gelijk voor Real, dat zonder Cristiano Ronaldo door de VS reist.

Strafschoppen moesten daarna beslissen over de winst in dit duel om de International Champions Cup. Martial, Mateo Kovacic, McTominay en Oscar misten tot jolijt van het publiek de eerste vier penalty's. Henrikh Mkhitaryan en Luis Miguel Quezada, voor Real Madrid, troffen vervolgens raak (1-1). Lindelof en Hernandez misten dan op hun beurt, waarna Daley Blind de Mancunians op 2-1 zette. Bij de vijfde strafschop van Real raakte Casemiro het doelhout, zodat de Engelsen mochten vieren.

Bij Manchester United speelde Marouane Fellaini, die in het slot een grote kans miste, de volledige wedstrijd. Romelu Lukaku kwam aan de rust Rashford vervangen.

Voor ManU was het al de vierde zege in de VS. Eerder wonnen de Red Devils tegen Los Angeles (5-2), Salt Lake (2-1) en Manchester City (2-0). Woensdag wacht Barcelona. Real speelt dan tegen City.

Op 8 augustus staan Europa Leaguewinnaar United en Champions Leaguelaureaat Real opnieuw tegenover elkaar. In het Macedonische Skopje spelen ze dan om de Europese Supercup.