Vaderschap speelt Timmers parten op WK zwemmen

Pieter Timmers kon zich niet plaatsen voor de halve finales op de 200 meter vrije slag
Belga / E. Lalmand

Op het WK zwemmen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest heeft Pieter Timmers de reeksen van de 200 meter vrije slag niet overleefd. De Limburger klokte pas de 31ste tijd, al was dat enigszins ingecalculeerd. «Er is geen enkele reden om te panikeren.»

Met amper drie zwemmers is de Belgische delegatie in Boedapest nogal aan de magere kant. Kimberly Buys mocht zondag al de spits afbijten, maar zij strandde in de halve finale van de 100 meter vlinderslag.

Een dag later bleef Pieter Timmers op de 200 meter vrije slag meer dan een seconde boven zijn persoonlijk record. Hij tikte aan na 1:48.13, goed voor de 31ste chrono. Een plaats in de halve finales zat er dus niet in, maar dat was ook niet de bedoeling.

“Klop van de hamer”

«Ik wou de 200 meter crawl puur op gevoel zwemmen en op die manier het nodige wedstrijdritme opdoen voor de 100 meter van woensdag», vertelde Timmers na afloop. «Tot aan de 150 meter liep het echt naar mijn zin. Maar toen ik in de laatste 50 nog eens wilde doortrekken, kreeg ik precies een klop van de hamer.»

De viceolympische kampioen op de 100 meter vrije slag werd enkele weken geleden vader en dat heeft zijn voorbereiding nogal beïnvloed. «Hoewel ik op een iets snellere tijd had gehoopt, is er geen enkele reden om te panikeren. Alle trainingen van de laatste maanden stonden in het teken van de 100 meter crawl en dus blijf ik er heel relax bij.»

Louis Croenen, de derde Belg op het WK, komt morgen voor het eerst in actie. Hij zwemt de reeksen van de 200 meter vlinderslag.