Baas Britse gezondheidsdienst verklaart waarom vrouwen langer leven dan mannen

Waarom leven vrouwen door de band jaren langer dan mannen? Omdat mannen door hun vrouwen “doodgezeurd” worden, zo wist een hoge functionaris van de Britse gezondheidsdienst NHS. De man heet toevallig (Sir) Andrew Morris, maar is geen familie van de beroemde zoöloog Desmond, auteur van de bestseller “De naakte aap”. Het incident werd vrijdag besproken in de krant The Independent. Morris deed zijn ongelukkige uitspraak op een conferentie van een gezondheidsdenktank, bijgewoond door, onder anderen, minister van gezondheid Jeremy Hunt.
Een van de aanwezigen vergeleek daarna Morris wegens diens seksistische uitspraak met een dinosaurus. Anderen hielden het bij het geijkte “ik ben geschokt”, nog anderen haalden de cynische pen boven om Morris te verheffen tot “vrijheidsvechter van het feminisme”. Morris zelf staat, na de heisa die hij heeft veroorzaakt, te popelen om zich te verontschuldigen.
Wat betreft de langere levensduur van de vrouw heeft de 61-jarige NHS’er géén ongelijk. Een Britse vrouw wordt 82,8 jaar oud, de gemiddelde Britse man blaast na 79,1 jaar zijn laatste adem uit.

bron: Belga