Warren Barguil zet bollenwinst in de verf met Tour-ritzege

Warren Barguil zet bollenwinst in de verf met Tour-ritzege

Warren Barguil (Sunweb) heeft vandaag de achttiende etappe van de Tour de France gewonnen. De 25-jarige Fransman, die ook al de dertiende rit op zijn naam zette, reed solo over de finish boven op de mythische Col d’Izoard. De Colombiaan Darwin Atapuma won de spint om de tweede plaats, voor Romain Bardet en Chris Froome. Barguil stelde tijdens de achttiende rit ook zijn zege in het bergklassement veilig. Froome (Sky) behoudt zijn gele trui. De 32-jarige Brit heeft 23 seconden voorsprong op Bardet en 29 op de Colombiaan Rigoberto Uran.

De beslissing viel op de flanken van de Col d’Izoard (buiten categorie), de laatste beklimming van de dag richting eindmeet. Alexsey Lutsenko reed weg uit de kopgroep en waagde solo zijn kans. De Kazach voelde echter de tank leeglopen, en Atapuma nam de koppositie over. Maar ook de Colombiaan kon zijn tempo niet aanhouden, en zag hoe Barguil op anderhalve kilometer van de meet aan de leiding ging. De Fransman gaf geen krimp meer en pakte zijn tweede etappezege.

Morgen staat rit negentien op het programma, een vlakke etappe van 222,5 kilometer van Embrun naar Salon de Provence. Zaterdag wacht de renners een tijdrit van 22,5 kilometer in Marseille, voor de slotetappe naar Parijs op zondag.

bron: Belga