Simon Nottebaere veroordeeld tot 14 jaar cel voor moord in Houyet

De correctionele rechtbank van Dinant heeft woensdag Simon Nottebaere veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar, voor de moord op Luc Dor in het Naamse Houyet, op 7 november 2014. Simon Nottebaere erkende de feiten niet meteen, omdat hij zich naar eigen zeggen niets herinnerde. Hij verklaarde wel na zijn arrestatie een droom te hebben gehad, waarin hij handen zag die messteken uitdeelden aan een fietser. “In deze droom, bevond ik me op de RAVeL (een netwerk van trage wegen in Wallonië, red.) met drie minderjarigen, toen een fietser aankwam. Hij bleef staan en snauwde een van hen af. Ik verdedigde hem en het liep uit de hand. Daarna heb ik een zwart gat, en vervolgens zag ik handen messteken uitdelen aan de fietser. Daarna zag ik me in mijn eentje het lichaam verplaatsen langs de Lesse”, legde hij uit.

De ernst van de feiten, de vastberadenheid en de verbetenheid van de verdachte, het veroorzaakte trauma bij de familie van het slachtoffer, de obscure persoonlijkheid van de verdachte, zijn regelmatige verblijf in psychiatrische instellingen, zijn jonge leeftijd en zijn evolutie sinds zijn opsluiting werden in overweging genomen bij het bepalen van de strafmaat.

Het lichaam van Luc Dor, dat verdween op 7 november 2014, werd zes maanden na zijn verdwijning teruggevonden in de Lesse in Houyet. Uit de autopsie bleek dat hij met geweld om het leven werd gebracht, en een twintigtal messteken kreeg.

bron: Belga