Nederlandse politie zoekt in Hasselt mensen die vermoorde Eindhovenaar zagen

De Nederlandse politie is in ons land op zoek naar getuigen die de vermoorde Johan van Boxtel op 3 mei dit jaar in Hasselt gezien hebben. Het tv-programma ‘Opsporing verzocht’ besteedde dinsdagavond rond 20.30 uur aandacht aan de moordzaak. Van Boxtel werd op 7 mei vlak voor zijn woning op de Memlincstraat in Eindhoven doodgeschoten. Het slachtoffer was geen onbekende voor politie en gerecht in Nederland. Politie en gerecht sluiten niet uit dat de aanleiding voor de schietincident in het criminele milieu moet worden gezocht. Na de moord op van Boxtel werd onmiddellijk een opsporingsteam met twintig speurders op de zaak gezet. In het opsporingsprogramma doet de Nederlandse politie een oproep aan mogelijke kijkers in Hasselt. Uit onderzoek bleek dat Van Boxtel woensdagavond 3 mei naar Hasselt was vertrokken en daar de nacht doorbracht. De politie wil graag weten of er een verband is tussen zijn verblijf in Hasselt en zijn dood enkele dagen later. De onderzoekers weten niet wat hij in Hasselt deed of met wie hij in contact kwam. De Nederlandse speurders zijn specifiek op zoek naar getuigen die Johan mogelijk in Hasselt hebben gezien of informatie hebben over zijn verblijf daar.
Het onderzoek naar zijn dood is nog in volle gang. Er zijn al getuigen gehoord, technische sporen onderzocht en digitale gegevens geanalyseerd. Er is buurtonderzoek verricht en gesproken met personen uit de omgeving van het slachtoffer. Johan van Boxtel zelf werd verdacht van het plegen van brandstichtingen.
De politie denkt dat er ook in Nederland mogelijk personen zijn die nog nuttige informatie kunnen geven. In samenspraak met nabestaanden is ook beslist om dinsdag op tv indringende camerabeelden te tonen van het ogenblik dat Van Boxtel door enkele personen werd doodgeschoten in zijn straat, zegt de Nederlandse politie.

bron: Belga