Hasselaar steekt collega neer tijdens ruzie in Genk

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft maandag een 25-jarige man uit Hasselt aangehouden en opgesloten, omdat hij in het centrum van Genk een 26-jarige man uit Diepenbeek had neergestoken. De twee bleken collega’s te zijn en hadden ruzie over het werk. Het slachtoffer liep drie diepe steekwonden op, maar zijn toestand is stabiel, zo meldden het parket van Limburg en de politie van de zone CARMA. De steekpartij speelde zich maandagochtend rond 6 uur af op de Rootenstraat. Een voorbijganger verwittigde de hulpdiensten en een ploeg van de zone CARMA trof in de buurt van het Quick-restaurant in Shopping 1 een gewonde man aan. Een ambulance bracht het 26-jarige slachtoffer uit Diepenbeek over naar het ziekenhuis.
De politie ging meteen op zoek naar de dader en trof een verdachte aan bij het busperron aan hetzelfde shoppingcenter. De 25-jarige man uit Hasselt, die zelf lichte verwondingen had opgelopen, werd voor verhoor meegenomen. De twee twintigers zouden ruzie over het werk hebben gemaakt.
Het gerechtelijk labo deed een sporenonderzoek en een wetsgeneesheer onderzocht de twee betrokkenen. De Hasselaar werd nadien naar de gevangenis overgebracht.

bron: Belga