Politieke crisis Franstalig België – Céline Fremault (cdH) hekelt “schokkende” uitlatingen van DéFi-voorzitter Mangain

Politieke crisis Franstalig België - Céline Fremault (cdH) hekelt "schokkende" uitlatingen van DéFi-voorzitter Mangain

Céline Fremault, minister in de Brusselse regering voor cdH, vindt de voorstellen van DéFi voorzitter Olivier Mangain “schokkend”, zegt ze zondagavond aan Belga.
Ze verwijt de De”Fi-voorzitter, het vroegere FDF, het dossier Samusocial te “banaliseren” door het seminarie van de daklozenorganisatie in Spa af te doen als een anekdote. “Het belang van de aanwezigheid van socialistische cabinetards op het seminarie minimaliseren, terwijl ik al meer dan vier maanden transparantie wil verkrijgen over Samusocial, is schokkend”, zegt zeg.
Fremault betwist ook eerdere beweringen van Brussels minister-president Rudi Vervoort als zou ze op de hoogte zijn geweest van het seminarie in Spa. “Rudi Vervoort baseert zich hiervoor op een mail van mijn kabinetschef. Maar in die mail worden enkel de gesprekken aangaande het Pointcarré-gebouw aangehaald en wordt er met geen woord gerept over de retraite naar Spa met socialistische kabinetsmedewerkers en de (voormalige voorzitter van Samusocial) Peraïta.”
De cdH-minister riep zaterdag in L’Echo op tot de vorming van een Brusselse gewestmeerderheid zonder PS. Want volgens haar gaat het schandaal van Samusocial veel verder dan de stad Brussel.

bron: Belga