Lewis Hamilton pakt zege in GP van Groot-Brittannië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft vandaag de Grote Prijs Formule 1 van Groot-Brittannië gewonnen, de tiende manche van het seizoen. Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) haalde met een elfde plaats zijn beste seizoensresultaat, maar grijpt wel net naast de punten. Hamilton vertrok op op het circuit van Silverstone vanuit poleposition en reed van start tot finish aan de leiding. De 32-jarige Brit bleef de Finnen Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari) voor. Het is voor de drievoudig wereldkampioen de vierde opeenvolgende overwinning in zijn thuisland.

Vandoorne reed de eerste helft van de race virtueel in de punten, maar zakte nadien weg en moest tevreden zijn met de elfde plaats. De 25-jarige West-Vlaming verbeterde op die manier wel zijn beste seizoensprestatie, een twaalfde plek in Azerbeidzjan en Oostenrijk. Vandoorne heeft dit seizoen dus nog altijd geen punten gepakt, iets waar hij vorig jaar bij zijn F1-debuut wel in slaagde, toen hij in de GP van Bahrein inviel voor de geblesseerde Fernando Alonso en meteen één punt (tiende plaats) veroverde.

In de WK-stand blijft Sebastian Vettel (Ferrari), zevende in Groot-Brittannië, aan de leiding. De Duitser telt wel nog slechts één punt meer dan Hamilton.

Op 30 juli staat de volgende GP op de agenda op de Hongaarse Hungaroring.

bron: Belga