Tour de France - Van Avermaet kan leven met tweede plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Greg Van Avermaet moest zaterdag vrede nemen met een tweede plaats in Rodez. "Michael Matthews was gewoon sterker in de sprint", gaf hij na afloop van de veertiende Tour-rit toe. "Als je op je waarde geklopt wordt, moet je dat kunnen toegeven." Zijn ploeg leverde de hele dag knap werk en hield de wedstrijd onder controle. Uiteindelijk was het Oliver Naesen die op het eind de sprint van ver aanzette. "Dat was eigenlijk nog een goede zaak", vertelde Van Avermaet. "Het was vroeg, maar hij trok echt stevig door en ik zat goed geplaatst. Gilbert sprong op zijn wiel, en ik wachtte mijn kans af. Ik heb alles gedaan wat ik moest doen, kwam op het juiste moment uit het wiel van Gilbert, maar Matthews kwam als een vliegmachine over me heen", lachte de BMC-renner. "Hij was gewoon sterker in die laatste 100 meter. Ik dacht dat niemand nog over me heen zou kunnen komen als ik zou aanzetten op het juiste moment, wat ik ook heb gedaan. Maar hij had nog wat meer in de benen en daar kon ik weinig tegen beginnen."

Op het eind was positionering zeer belangrijk. "Ik denk dat de aanloop naar de finish perfect was", stelde Van Avermaet. "Ik liet me niet wegdrummen en zat waar ik moest zitten, Naesen ging dan meteen door met Phil en ik in zijn wiel. En dan was het wachten tot op 200-150 meter. Ik heb gedaan wat ik kon, en dat was blijkbaar niet genoeg om te winnen. Soms moet je gewoon toegeven dat een ander sterker is. Ik had vanmorgen al voorspeld dat Matthews een gevaarlijke klant ging zijn en ik heb gelijk gekregen. Hij had nog net die laatste versnelling in de benen in de laatste 50 meter en dat is het verschil."

Geen zege dus, maar de ontgoocheling leek niet al te groot bij Van Avermaet. "Natuurlijk is het spijtig", zei hij. "Ik wist dat dit na Longwy een mooie kans was en ik was iets zenuwachtiger dan anders. Maar ik heb gedaan wat ik moest doen. Als je geklopt wordt op je waarde, dan kan ik daar wel mee leven. Als iemand beter is, moet je dat durven toegeven."

"Ik denk dat er nog twee à drie kansen zijn in deze Tour, maar dan zal ik het met een ontsnapping moeten proberen. Zondag is al zo'n kans en wie weet kan ik het in één van de komende dagen nog wel afronden met een overwinning", besloot Van Avermaet.

bron: Belga