Nationale feestdag – Verschillende Brusselse pleinen en straten niet toegankelijk voor het verkeer

Op de nationale feestdag, vrijdag 21 juli, zullen verschillende buurten in Brussel niet toegankelijk zijn voor het verkeer. Dat laat de Brusselse politie weten. Het Paleizenplein wordt al afgesloten vanaf 20 juli in de ochtend tot 22 juli in de ochtend. Verder zijn de volgende straten afgesloten tijdens de duur van de festiviteiten: Poelaertplein, Regentschapsstraat, Koningsstraat en -plein, Zavel, de straten rond het Park van Brussel (Warandepark en Warandeberg), Troonplein, de straten rond de kathedraal van St Michiel en St Goedele, de Wet- en Belliardstraat en de sector Schuman/Oudergemselaan.
Het defilé zal plaatsvinden tussen 16 en 18 uur. De Reyerstunnel richting centrum is daardoor al dicht vanaf de middag, net als de Jubelpark- en Wettunnel en de Oudergemlaan. Tot 18 uur is er onder meer geen verkeer mogelijk op de Kortenberglaan, het Schumanplein, de Archimedesstraat, de Wetstraat en de Lambermontstraat. Vanaf 14 uur tot 18 uur is bovendien ook de Belliardstraat dicht, inbegrepen de uitgang Belliard van de Troontunnel et de grote Belliardtunnel richting E40/Tervuren.
Het vuurwerk zal plaatsvinden op het Paleizenplein tussen 23 en 23.30 uur. Het gedeelte van de Wetstraat tussen Kunst/Wet en de Koningsstraat (voor het parlement) blijft afgesloten tot het einde van het vuurwerk.

bron: Belga