Man met bijl opgepakt in Antwerpen

In Antwerpen is zaterdagavond een man gearresteerd die rondliep met een bijl, zo melden verschillende media. Defensie en de politie bevestigen het nieuws. Het incident vond plaats in de Stadsfeestzaal, een drukbezocht winkelcentrum op de bekendste Antwerpse winkelstraat Meir. Aanvankelijk was sprake van 18.30 uur, maar volgens de politie zou het incident omstreeks 17.00 uur hebben plaatsgevonden. Op dat moment zag volgens Defensie een koppel een man met een bijl. Het duo verwittigde militairen in de buurt, die zijn toegesneld.
De militairen hielden de man onder schot en vroegen hem om de bijl neer te leggen. De militairen verwittigden ook de politie. Een mobiele eenheid kwam ter plaatse en arresteerde de man.
“We bevestigen dat een man is meegenomen die in het bezit was van een bijl, maar hij had daar een plausibele uitleg voor. Het is niet zo dat daar iets ernstigs aan de hand was, maar dit wordt uiteraard met de nodige zorg bekeken”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Om privacyredenen” wijdde hij niet verder uit over de reden waarom de man een bijl bij zich had.
De man wordt nog verder verhoord door de politie.

bron: Belga