Game of Thrones geeft toerisme in IJsland en Kroatië een boost

De populariteit van 'Game of Thrones' geeft het toerisme in de landen waar de hitserie gefilmd wordt een boost. Vooral IJsland en Kroatië plukken er de vruchten van.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Nu het zevende seizoen van ‘Game of Thrones' voor de deur staat, heeft de populaire bookingsite hotels.com cijfers bekendgemaakt waaruit blijkt dat de HBO-reeks een invloed heeft op het toerisme.

250% meer boekingen

Vooral IJsland blijkt te profiteren van het succes. Het Scandinavische eiland doet in de serie dienst als decor van het gebied ten noorden van ‘The Wall'. Sinds 2014, het jaar waarin 'Game of Thrones' echt ontplofte, is het aantal zoekopdrachten naar accomodatie op het eiland gestegen met maar liefst 258%.

Split en Sevilla

Hetzelfde geldt in mindere mate voor Kroatië, waar Split (+120%) en Sibenik (+60%) in de lift zitten. Beide steden vertolken een prominente rol in de serie, wat ook het geval is voor het Spaanse Sevilla.

Die stad wordt in GOT omgetoverd tot Dorne. De zoektocht naar hotelkamers ging daar met 60% vooruit, wat volgens hotels.com te danken is aan de interesse van 'Thronies'.

AFP / C. Quicler