Weerbericht – Zachte dag met lichte regen en buien

Vrijdag begint met opklaringen, maar vanaf de kust wordt het zwaarbewolkt en in de loop van de dag valt er lichte regen of enkele buien. Op het einde van de dag wordt het in het westen van het land droger met opklaringen, in het zuidoosten vallen er nog buien. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 22 graden in de Kempen, zo voorspelt het KMI. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het overal droog met afwisselend wolkenvelden en soms brede opklaringen. De minima liggen tussen 9 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden in het westen. Ook zaterdag is het overwegend droog met af en toe meer bewolkte perioden. Het kwik stijgt tot 21 graden in de Ardennen en aan de kust, 24 graden in de rest van het land.
Vanaf zondag krijgen we de zon heel wat minder te zien: een matige west tot zuidwestenwind zorgt voor de aanvoer van heel wat bewolking. Een lokale bui is niet uitgesloten. De maxima liggen rond 25 graden.
Maandag trekt een weinig actief koufront van west naar oost over het land. Het blijft daardoor zwaarbewolkt met wat lichte regen of buien. Aan de achterzijde van het front wordt koelere maritieme lucht aangevoerd en kunnen enkele opklaringen voorkomen.
Dinsdag krijgen we opnieuw rustig en zonnig zomerweer waardoor de temperaturen opnieuw tot boven de 25 graden stijgen. Woensdag en donderdag bereikt vanuit Frankrijk warme en onstabiele lucht ons land. Het wordt wisselvallig en lokaal kunnen enkele onweerachtige buien voorkomen. De maxima liggen in de buurt van 30 graden en ook de nachten blijven erg zacht.

bron: Belga