Menzies doorbreekt dominantie van Peugeot in Silk Way Rally

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zevende rit in de Silk Way rally is gewonnen door Bryce Menzies (MINI). De Amerikaan was 1 minuut en 31 seconden sneller dan Cyril Despres (Peugeot 3008 DKR). Sébastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) eindigde als derde en behoudt in de stand een ruime voorsprong op eerste achtervolger Cyril Despres. Tom Colsoul en Yazeed Alrajhi (MINI) eindigden als zesde op 3 min 54 sec van teamgenoot Menzies. In de stand staan ze op de 15e plaats. Met Liu (4e), Lavieille (5e) en Zhou (9e) heeft het Belgische Overdrive team ook vandaag 3 wagens in de top 10 van de rituitslag.

Net als bij de wagens bleven ook bij de vrachtwagens de tijdverschillen bijzonder beperkt in deze korte klassementsrit van 106,6 km. De dagzege bij de trucks ging naar Dmitry Sotnikov die drie andere land- en teamgenoten voorafgaat. Serge Bruynkens eindigde samen met zijn teamgenoten Huisman en Ardavicius (Iveco) op de 9e plaats. In de stand blijven ze vijfde.

Op zaterdag wordt de allereerste klassementsrit op Chinees grondgebied gereden. De karavaan trekt dan van Karamay naar Urumqi. Een trip van 436,34 km waarvan 250,37 km klassementsrit.

bron: Belga